Sprøbakt kyllingbryst og pannestekt brokkoli med honning- og urtedressing
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kyllingbryst med skinn
420 g
Panko
1 pakke
Potetkrydder
1 pakke
Smør
2 ss
Brokkoli
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Smør
1 ss
Honning
½–1 pakke
Lett urtedressing
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 204 kcal
- Fett:
- 4 g
- Karbohydrater:
- 37 g
- Protein:
- 5 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan droppe pankoblandingen om du vil. Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge på rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll potetene, og skrell gulrøttene. Kutt potetene i båter, og gulrøttene i staver. Knus hvitløken med den flate siden av en kniv. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter. Bland sammen pankoen, 2 ss smeltet smør og potetkrydderet i en skål. Dekk kyllingen med pankoblandingen. Legg kyllingen på stekebrettet sammen med grønnsakene, og stek den med grønnsakene de siste omtrent 15 minuttene av grønnsakenes steketid (se tips). La kyllingen hvile i 5 minutter, og skjær den i skiver ved servering.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i 3–4 minutter. Tilsett rødkålen, og stek i 2–3 minutter til. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og krydre grønnsakene med salt og pepper.
Bland sammen honningen og urtedressingen i en skål.
God middag!