Sprøbakt kyllingbryst og pannestekt brokkoli med honning- og urtedressing

Sprøbakt kyllingbryst og pannestekt brokkoli med honning- og urtedressing

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kyllingbryst med skinn
420 g
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Smør
2 ss
Brokkoli
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Smør
1 ss
Honning
½–1 pakke
Lett urtedressing
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
204 kcal
Fett:
4 g
Karbohydrater:
37 g
Protein:
5 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan droppe pankoblandingen om du vil. Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge på rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Skyll potetene, og skrell gulrøttene. Kutt potetene i båter, og gulrøttene i staver. Knus hvitløken med den flate siden av en kniv. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter. Bland sammen pankoen, 2 ss smeltet smør og potetkrydderet i en skål. Dekk kyllingen med pankoblandingen. Legg kyllingen på stekebrettet sammen med grønnsakene, og stek den med grønnsakene de siste omtrent 15 minuttene av grønnsakenes steketid (se tips). La kyllingen hvile i 5 minutter, og skjær den i skiver ved servering. 
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i 3–4 minutter. Tilsett rødkålen, og stek i 2–3 minutter til. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og krydre grønnsakene med salt og pepper.
Bland sammen honningen og urtedressingen i en skål.
God middag!