Mørkokt svinekjake i brun saus med potetmos og ovnsbakte rotgrønnsaker

Mørkokt svinekjake i brun saus med potetmos og ovnsbakte rotgrønnsaker

Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
Svinekjaker
700 g
Mandelpoteter
800 g
Sellerirot
500 g
(Selleri)
Kålrot
300 g
Gulrot
3 stk
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Sitron
1 stk
Sitrontimian
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1 stk
Melk
2 dl
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha en spiseskje smør i potetmosen for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 240 grader.
Skrell potetene, og legg dem i en kjele. Dekk potetene med vann, og la dem småkoke i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell selleriroten, kålroten og gulrøttene. Kutt hvitløken i to, og knus hvitløksdelene med flatsiden av kniven. Kutt selleriroten, kålroten og gulrøttene i grove biter. Legg rotgrønnsakene og hvitløken i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper og noen kvaster av sitrontimianen. Stek grønnsakene i ovnen 20-25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Ha svinekjakene og kraften fra pakken i en kjele. Hell over den brune sausen, og varm opp på middels varme. Kok opp, og la svinekjakene trekke i sausen på middels varme frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et par minutter. Mos potetene, og spe på med 2 dl melk, litt og litt under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Skvis saften fra sitronen over rotgrønnsakene før servering, og dekorer tallerkenene med resten av sitrontimianen.
God middag!