Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- solsikke-/rapsolje
Langbrød av fullkorn
1 pakke
Smør
Blomkålsuppe
800 g
Blomkålbuketter
150 g
Sjalottløk
1 stk
Baconterninger
200 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Karri
½ ts
Kruspersille
½ pakke
Krutonger
½–1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet så sklir det ikke så lett. Ta av bladene på blomkålen. Del blomkålen i to og deretter i små buketter.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Stek langbrødene i ovnen i omtrent 3–4 minutter.
Ha suppen i en kjele og varm den forsiktig opp. La suppen småkoke i 5–10 minutter for å bli ordentlig varm.
Hakk sjalottløken. Stek sjalottløken og baconterningene på middels varme med litt olje til de er gylne og sprø (se tips).
La blomålbukettene koke med i suppen de siste 2–3 minuttene av koketiden (se tips). Hakk kruspersillen.
Dryss bacon, hakket persille, krutonger og karri (valgfritt) over suppetallerkenene ved servering. Server blomkålsuppe med brød og smør.
Stek sjalottløk, bacon, blomkål og karri i en panne med litt olje. Stek til baconet er sprøtt og blomkålen mør. Bland inn hakket persille rett før servering.
"Blomkål" Blomkålen er satt sammen av mange små kålblomster som står tett i tett. Vanligvis spiser vi bare blomsten, men det går helt fint å spise bladene også. Blomkålen inneholder noe som heter kostfiber. Kostfiber trenger du får at de gode bakteriene i magen din skal ha det bra.
Smaksett maten. Små barn skal ikke ha noe særlig salt, men ikke hver redd for å bruke annet krydder som hvitløk, chili (med måte) ingefær, urter, kardemomme, kanel, karri, cummin. Maten skal smake godt selv for de små.
God middag!