Brandade med røkt torsk og agurk- og dillsalat

Brandade med røkt torsk og agurk- og dillsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Røkt torsk med skinn
375 g
(Fisk)
Kinesisk hvitløk
⅓ stk
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Olivenolje
3 ss
Agurk
1 stk
Ruccola
50 g
Dill
1 bunt
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
547 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
42 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brandade kommer opprinnelig fra Frankrike, og lages vanligvis med klippfisk. Det er en rett som ofte serveres med brød.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Kok opp vann i en kjele. Skru ned varmen, og la fisken trekke i vannet i 5 minutter. Ta fisken ut av vannet, fjern skinnet, og skjær den i mindre biter. 
 Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen hvitløken, torsken, potetmosen og 3 ss olivenolje i en smurt ildfast form. Krydre med litt salt og pepper, og stek brandaden i ovnen i 10 minutter.
 Kutt agurken i tynne skiver. Skyll og tørk ruccolaen og dillen. Grovhakk dillen. Bland sammen agurken, ruccolaen og dillen i en salatbolle.
Server balsamicovinaigretten til retten.
God middag!