Brandade med røkt torsk og agurk- og dillsalat
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Røkt torsk med skinn
375 g
Kinesisk hvitløk
⅓ stk
Potetmos
500 g
Olivenolje
3 ss
Agurk
1 stk
Ruccola
50 g
Dill
1 bunt
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 547 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 42 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brandade kommer opprinnelig fra Frankrike, og lages vanligvis med klippfisk. Det er en rett som ofte serveres med brød.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok opp vann i en kjele. Skru ned varmen, og la fisken trekke i vannet i 5 minutter. Ta fisken ut av vannet, fjern skinnet, og skjær den i mindre biter.
Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen hvitløken, torsken, potetmosen og 3 ss olivenolje i en smurt ildfast form. Krydre med litt salt og pepper, og stek brandaden i ovnen i 10 minutter.
Kutt agurken i tynne skiver. Skyll og tørk ruccolaen og dillen. Grovhakk dillen. Bland sammen agurken, ruccolaen og dillen i en salatbolle.
Server balsamicovinaigretten til retten.
God middag!