Karbonader med grønnsaker og makaronigrateng

Karbonader med grønnsaker og makaronigrateng

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
En nordisk klassiker som består av saftige karbonader med enkelt tilbehør. Denne retten faller i smak både hos små og store.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Makaroni
150 g
(Hvete)
Kinesisk hvitløk
½ stk
Melk
5 dl
(Melk, Laktose)
Smør
2 ss
(Melk)
Hvetemel
3 ss
Gul løk
1 stk
Karbonader med grønnsaker
450 g
Tobladssalat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1471 kcal
Fett:
56 g
Karbohydrater:
176 g
Protein:
64 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt osterester over makaronigratengen før du steker den.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Kok makaronien 3 minutter kortere enn anvist på pakken, og sil av vannet.
 Skrell og finhakk hvitløken. Smelt 2 ss smør i en kjele, og rør inn 3 ss hvetemel og hvitløken. Spe med melken, og la sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. 
 Bland sammen den ferdigkokte makaronien og bechamelsausen i en ildfast form. Stek makaronigratengen i ovnen i omtrent 10 minutter, til den er gyllen på toppen.
 Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, til den er gyllen. Legg løken i en serveringsskål, og stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side.
 Bland sammen salaten og litt olivenolje i en serveringsskål.
God middag!