Karbonader med grønnsaker og makaronigrateng
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
En nordisk klassiker som består av saftige karbonader med enkelt tilbehør. Denne retten faller i smak både hos små og store.
En nordisk klassiker som består av saftige karbonader med enkelt tilbehør. Denne retten faller i smak både hos små og store.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Makaroni
150 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Melk
5 dl
Smør
2 ss
Hvetemel
3 ss
Gul løk
1 stk
Karbonader med grønnsaker
450 g
Tobladssalat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1471 kcal
- Fett:
- 56 g
- Karbohydrater:
- 176 g
- Protein:
- 64 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt osterester over makaronigratengen før du steker den.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok makaronien 3 minutter kortere enn anvist på pakken, og sil av vannet.
Skrell og finhakk hvitløken. Smelt 2 ss smør i en kjele, og rør inn 3 ss hvetemel og hvitløken. Spe med melken, og la sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen den ferdigkokte makaronien og bechamelsausen i en ildfast form. Stek makaronigratengen i ovnen i omtrent 10 minutter, til den er gyllen på toppen.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, til den er gyllen. Legg løken i en serveringsskål, og stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side.
Bland sammen salaten og litt olivenolje i en serveringsskål.
God middag!