Enchiladas med svarte bønner, koriander og nachochips
Ny oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
Disse vegetariske enchiladaene er stappfulle av meksikanske smaker. Gratinert med mozzarella, er dette skikkelig hverdagskos.
Disse vegetariske enchiladaene er stappfulle av meksikanske smaker. Gratinert med mozzarella, er dette skikkelig hverdagskos.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- vann
Three spice
½ pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Olje
3 ss
Hvetemel
1 ss
Vann
3–4 dl
Gul løk
½–1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Grønn paprika
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Three spice
½ pakke
Tortillalefser
4 stk
Revet mozzarella
100 g
Lime
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Lime
½ stk
Nachochips
1 pakke
Guacamole
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1399 kcal
- Fett:
- 66 g
- Karbohydrater:
- 155 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt chili og kanel i enchiladasausen for en kraftigere smak.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 3 ss olje. Stek en halv pakke av tacokrydderet i omtrent 2 minutter. Tilsett 1 ss hvetemel, grønnsaksbuljongen og tomatpuréen, og rør alt sammen til en jevn røre. Spe på med 3–4 dl vann, litt og litt, til du har en jevn enchiladasaus. Smak til med salt og pepper (se tips).
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Rens og kutt paprikaen i terninger. Sil vannet av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Del limen i to. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, til den er blank. Tilsett hvitløken, paprikaen, bønnene og resten av tacokrydderet. Stek fyllet i omtrent 8–10 minutter, og smak til med saft fra limen, salt og pepper.
Fyll tortillalefsene med fyllet, rull dem sammen, og legg dem i en ildfast form med bretten ned. Hell over enchiladasausen og dryss over den revne mozzarellaen. Stek enchiladaene i ovnen i 6–8 minutter.
Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Ha salaten i en salatbolle, press over litt saft fra limen, og vend godt sammen.
Server nachochipsene og guacamolen til retten.
God middag!