Sunt valg
Ovnsbakt laksefilet med potepuré og teriyakismør
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Saftig laksefilet med luftig potetpuré og smaksrikt teriyakismør er garantert en vinner på middagsbordet.
Saftig laksefilet med luftig potetpuré og smaksrikt teriyakismør er garantert en vinner på middagsbordet.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Lettmelk
1 dl
Smør
1 ss
Gulrøtter
3 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Spinat
50 g
Sitron
½ stk
Laksefilet
325 g
Chiliflak
1 pakke
Teriyakisaus
1 pakke
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 582 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 42 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk en miksmaster når du lager potetpuréen for å få den ekstra luftig!
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl av melken, litt og litt, til potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Skrell gulrøttene og hvitløken. Kutt gulrøttene i to på langs, og deretter på tvers. Finhakk ønsket mengde av hvitløken. Fordel gulrøttene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 10 minutter.
Skyll spinaten og sitronen godt i kaldt vann. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn spinaten. Legg laksestykkene oppå gulrøttene, og finriv skallet fra den halve sitronen over. Krydre med chiliflakene og litt salt, og stek fisken og grønnsakene i ovnen i omtrent 12 minutter til, til laksen flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Smak til med saft fra sitronen rett før servering.
God middag!