Kylling med sitron- og aspargesrisotto

Kylling med sitron- og aspargesrisotto

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Italiensk risotto med asparges er det perfekte tilbehøret til saftige, krydder- og sprøstekte kyllingbryst.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Asparges
100 g
Sitron
½ stk
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Vann
4,5 dl
Smør
1 ss
Kyllingbryst med skinn
420 g
Middelhavskrydder
1 pakke
(Sennep)
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
633 kcal
Fett:
15 g
Karbohydrater:
66 g
Protein:
58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Aspargesene kan kokes, stekes eller grilles, og serveres ved siden av risottoen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell aspargesen, og brekk av den nederste, trevlete delen av stilken. Denne skal ikke brukes. Kutt aspargesen i omtrent 2 cm tykke biter. Skyll sitronen og ruccolaen godt i kaldt vann. 
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i et par minutter, til løken er blank. Ha i risottorisen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett hønsebuljongen og 4,5 dl vann, og la det hele småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom så det ikke svir seg. Vend inn aspargesbitene når det gjenstår et par minutter av risottoens koketid. Kok videre i omtrent 2 minutter, vend inn 1 ss smør, riv over litt skall fra sitronen (kun det gule) og Grana Padano-osten, og smak til med litt salt og pepper.  
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingbrystene med skinnsiden ned i omtrent 3 minutter, til skinnet er sprøtt. Snu kyllingen, og stek videre i omtrent 2 minutter på den andre siden. Krydre kyllingen med ønsket mengde av middelhavskrydderet, salt og pepper, og ha den over i en ildfast form. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er gjennomstekt. La kyllingen hvile i 2–3 minutter før du skjærer den i skiver. 
Kutt sitronen i båter, og server den og ruccolaen ved siden av retten. 
God middag!