Lett å lage
Chop suey med kylling og eggenudler
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Denne kinesiske klassikeren har blitt en norsk middagsfavoritt. En rask, enkel og god rett.
Denne kinesiske klassikeren har blitt en norsk middagsfavoritt. En rask, enkel og god rett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Bygg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Brokkoli
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Kyllinglårfilet
180 g
Chop suey-saus
1 pakke
Eggenudler
125 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 271 kcal
- Fett:
- 2 g
- Karbohydrater:
- 55 g
- Protein:
- 8 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten smaker ekstra godt med finhakkede peanøtter, ingefær og chili.
Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Skjær kyllingen i tynne strimler. Behold gjerne fettet på for bedre smak.
Varm opp en stekepanne eller wokpanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3 minutter, til den er gyllen. Legg kyllingen på en tallerken. Ha litt ny olje i pannen om nødvendig. Stek brokkolien, paprikaen, løken og hvitløken i 4–5 minutter, til løken er blank. Bland inn kyllingstrimlene og chop suey-sausen (se tips). La wokken småkoke i et par minutter, til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
Tilbered nudlene som anvist på pakken. Hell vannet av de ferdigkokte nudlene.
God middag!