Sunt valg
Roede
Thailandsk biffsalat med mynte og lime- og ingefærdressing
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Thaiinspirert nudelsalat med flatbiff, norsk plomme og supersunn rød spisskål. En kjapp, sursøt dressing gjør at alle smakene kommer perfekt frem.
Thaiinspirert nudelsalat med flatbiff, norsk plomme og supersunn rød spisskål. En kjapp, sursøt dressing gjør at alle smakene kommer perfekt frem.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Grønn chili
1 stk
Flatbiff i strimler
300 g
Olje
1 ss
Salt
½ ts
Fullkornslinguine
125 g
Vårløk
½ pakke
Rød spisskål
½ stk
Tomat
1 stk
Plomme
1 stk
Mynte
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 517 kcal
- Fett: 7 g
- Karbohydrater: 66 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du soyasaus kan du gjerne ha et par spiseskjeer i marinaden. Retten kan lages som en wokrett om det frister mer. Her har vi brukt fullkornspasta i stedet for nudler, som er minst like bra.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, skyll den i kaldt vann, og la den renne av seg i et dørslag.
Rens og finhakk chilien. Bland ønsket mengde av chilien sammen med 1 ss olje, ½ ts salt og litt kvernet pepper i en bolle (se tips). Server eventuelt chilien ved siden av retten om du ønsker. Vend kjøttet i marinaden, og mariner det i omtrent 15 minutter.
Bland sammen soya- og ingefærsausen og saften fra limen i en skål.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, til de er gylne. Ha sesamfrøene i en skål.
Ha litt olje i stekepannen du ristet sesamfrøene i, og stek kjøttet i 1–2 minutter. Stek gjerne kjøttet i to omganger slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt. Ta stekepannen av varmen.
Skyll vårløken og spisskålen, og kutt dem i tynne strimler. Kutt tomaten og plommen i tynne båter. Skyll og tørk mynten, og riv bladene i mindre biter. Bland sammen vårløken, spisskålen, tomaten, plommen, pastaen og kjøttet i en salatbolle. Fordel dressingen, sesamfrøene og mynten over retten før servering.
Storfekjøtt: 100 g Thaisalat: 300 g Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 370 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller Roede-klubben, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!