Linsesalat med ovnsbakte grønnsaker, stekte linser og cashewdressing

Sunt valg

Linsesalat med ovnsbakte grønnsaker, stekte linser og cashewdressing

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
En mettende linsesalat full av grønnsaker, servert med kremet cashewdressing som får frem alle de gode smakene. Dypp de sprø papadamsene i daddelchutneyen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Cashewnøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Middelhavskrydder
1 pakke
(Sennep)
Pinjekjerner
1 pakke
Cashewnøtter
40 g
(Cashewnøtter)
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Sitron
½ stk
Vann
2 ss
Grønne linser
1 pakke
Papadams
1 pakke
Daddelchutney
1 glass
Koriander
1 bunt
Spinat
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
712 kcal
Fett:
19 g
Karbohydrater:
103 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du fennikelfrø eller hele spisskummenfrø? Bland dem med grønnsakene før du steker dem i ovnen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader vamluft. Ha cashewnøttene i en skål, og dekk dem med kaldt vann. 
Skrell gulrøttene, og kutt dem i skiver på skrå. Skrell rødløken, og kutt den i båter. Kutt ønsket mengde av brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, middelhavskrydderet, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 20–25 minutter. Skru ovnen opp til 250 grader når grønnsakene er ferdige.
 Skrell hvitløken, og grovhakk den. Ha cashewnøttene, hvitløken, 2 ss vann og litt saft fra sitronen over i et litermål. Kjør sammen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Tilsett litt mer vann, hvis du ønsker en tynnere dressing. 
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist pinjekjernene i omtrent 1 minutt, til de er gylne. 
Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp stekepannen fra steg 4 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek linsene i et par minutter, til de er varme.
Fordel papadamsene utover en rist, og varm dem i ovnen i 30–40 sekunder. Følg nøye med så de ikke svir seg. De skal poppe litt!
 Grovhakk korianderen. Skyll spinaten i kaldt vann. Bland sammen de ovnsbakte grønnsakene, spinaten, linsene, korianderen og saften fra resten av sitronen i en serveringsskål. Topp salaten med pinjekjernene og cashewdressingen.
Server varm linsesalat med ovnsbakte grønnsaker, papdams, daddelchutney og kremet cashewdressing.
God middag!