Indisk kyllinggryte med spinat, blomkål og krydderris
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Pikant tikka masala-krydder, kylling, friske grønnsaker og deilig krydderris. Autentisk indisk, og absolutt en av våre bestselgere.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Basmatiris
135 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Skivet kyllingfilet
350 g
Garam masala
½–1 pakke
Blomkål
1 stk
Spinat
100 g
Tikka masala-paste
1 glass
Lett crème fraîche
150 g
Vann
1 dl
Olje
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 830 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 75 g
- Protein:
- 64 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ikke ønsker å blande grønnsakene inn i gryten, kan de enten stekes og blandes inn med risen, eller serveres ved siden av.
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i kokevannet.
Bland kyllingen sammen med 2 ss olje og ønsket mengde av garam masala-krydderet i en brødpose, og mariner kyllingen i minimum 5 minutter.
Kutt blomkålen i små buketter, og skyll spinaten. Varm opp en vid kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter. Tilsett ønsket mengde av tikka masala-pasten. Ha i crème fraîchen og 1 dl vann, og gi det hele et oppkok. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Tilsett blomkålen når det gjenstår 5 minutter av koketiden, og vend inn spinaten rett før servering. Smak til med salt og pepper.
God middag!