Indrefilet av får med stekt romanesco, potetmos og soppsjy

Indrefilet av får med stekt romanesco, potetmos og soppsjy

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Romanesco er en kryssning mellom brokkoli og blomkål, og passer perfekt til mørt fårekjøtt. Dette er skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
  • vann
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Indrefilet av får
300 g
Sjalottløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Smør
3 ss
(Melk)
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Vann
5 dl
Romanesco
1 stk
Rødløk
1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
694 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
51 g
Protein:
48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett et steketermometer inn i kjøttet. La kjøttet steke til det når 56 grader i kjernetemperatur. La det hvile i 5–10 minutter, til det når omtrent 60 grader i kjernetemperatur.

Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side, til det har fått en jevn stekeskorpe. Ta kjøttet ut av pannen, og la det hvile i 5 minutter før servering.
 Skrell og finhakk sjalottløken, børst jord av soppene, og kutt dem i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og stek soppen i 5 minutter. Tilsett sjalottløken og 3 ss smør, og la det surre i 2 minutter. Ha i 2 ss hvetemel, steinsoppulveret og oksebuljongen. Spe med 5 dl vann, litt og litt, til soppsjyen har ønsket konsistens. La sjyen småkoke frem til servering. Smak til med soyasaus og sort pepper. 
 Kutt romanescoen i små buketter. Skrell og kutt rødløken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek romanescoen og rødløken i 5–6 minutter, til rødløken er blank og romanescoen er mør, men fortsatt har litt krønsj. Tilsett 1 ss smør, og smak til med salt og pepper.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
God middag!