Indrefilet av får med stekt romanesco, potetmos og soppsjy
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Romanesco er en kryssning mellom brokkoli og blomkål, og passer perfekt til mørt fårekjøtt. Dette er skikkelig hverdagsluksus.
Romanesco er en kryssning mellom brokkoli og blomkål, og passer perfekt til mørt fårekjøtt. Dette er skikkelig hverdagsluksus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- vann
Potetmos
500 g
Indrefilet av får
300 g
Sjalottløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Smør
3 ss
Hvetemel
2 ss
Vann
5 dl
Romanesco
1 stk
Rødløk
1 stk
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 694 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 51 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett et steketermometer inn i kjøttet. La kjøttet steke til det når 56 grader i kjernetemperatur. La det hvile i 5–10 minutter, til det når omtrent 60 grader i kjernetemperatur.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side, til det har fått en jevn stekeskorpe. Ta kjøttet ut av pannen, og la det hvile i 5 minutter før servering.
Skrell og finhakk sjalottløken, børst jord av soppene, og kutt dem i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og stek soppen i 5 minutter. Tilsett sjalottløken og 3 ss smør, og la det surre i 2 minutter. Ha i 2 ss hvetemel, steinsoppulveret og oksebuljongen. Spe med 5 dl vann, litt og litt, til soppsjyen har ønsket konsistens. La sjyen småkoke frem til servering. Smak til med soyasaus og sort pepper.
Kutt romanescoen i små buketter. Skrell og kutt rødløken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek romanescoen og rødløken i 5–6 minutter, til rødløken er blank og romanescoen er mør, men fortsatt har litt krønsj. Tilsett 1 ss smør, og smak til med salt og pepper.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
God middag!