Ostegratinert gnocchi i tomatsaus
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Gnocchi er en form for pasta laget av potet. Dette er en rask rett med masse italienske smaker som lager seg selv i ovnen.
Gnocchi er en form for pasta laget av potet. Dette er en rask rett med masse italienske smaker som lager seg selv i ovnen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Balsamico- eller eplesidereddik
- olivenolje
- pepper
- salt
Cherrytomater
1 pakke
Squash
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Oregano
1 pakke
Gnocchi
500 g
Mozzarella
100 g
Balsamico- eller eplesidereddik
1 ss
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 664 kcal
- Fett:
- 14 g
- Karbohydrater:
- 106 g
- Protein:
- 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett gjerne litt kapers eller chiliflak i tomatsausen hvis du har!
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll tomatene, squashen og paprikaen i kaldt vann. Rens paprikaen, og kutt den og squashen i terninger. Skrell hvitløken og finhakk den. Fordel tomatene i en ildfast form, og topp dem squash- og paprikaterningene og hvitløken. Drypp over litt olivenolje. Krydre med salt, pepper og basilikum- og oreganokrydderet. Stek grønnsakene midt i ovnen i 20–25 minutter til tomatene har skrumpet litt inn.
Tilbered gnocchien som anvist på pakken. Sil vannet av den ferdigkokte gnocchien.
Mos de ovnsbakte grønnsakene med en gaffel til en grov saus. Smak til med 1 ss balsamicoeddik, litt salt og pepper. Vend gnocchien inn i sausen, og strø over mozzarellaen. Stek formen midt i ovnen i 10 minutter.
Skyll og tørk ruccolaen, og ha den i en salatbolle. Drypp litt olivenolje over ruccolaen og server den til retten.
God middag!