Thailandsk biffsalat - Yam Nua

Thailandsk biffsalat - Yam Nua

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
0 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
      Næringsbergening (per porsjon)
      • Energi: N/A
      • Fett: N/A
      • Karbohydrater: N/A
      • Protein: N/A
      Allergeninformasjon

      Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

      Slik gjør du

      Tips fra kokken:

      Server dressingen ved siden av. Den er sterk og kraftig i smaken og ikke alle er like trygg på smakene første gang. Står den på bordet kan man velge selv. Varier gjerne salaten med ristede sesamfrø, peanøtter, cashewnøtter etc. Det gir godt tygg og masse god smak. Server også dette ved siden av så de som ønsker kan forsyne seg. Ønsker du en enklere steking av kjøttet kan det også brunes av i et stykke og stekes hel i ovn.

      Bland sammen ingrediensene til dressingen og la stå og trekke en halv time i romtemperatur. Juster styrken etter familiens ønsker.
      Vil du servere ris til salaten, så sett over denne med en gang. Kok minimais og bønner i lettsaltet vann i 3-5 minutter og kjøl de ned i kaldt vann. La renne av i sil, og tørk de gjerne litt på et rent kjøkkenhåndkle.
      Del issalat, løk, tomat, koriander, og bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Vend inn dressingen (eller ikke, se TIPS) og ha salaten på et fat. Kjøttet legges over senere og litt av dressingen kan spares og helles over kjøttet også.
      Skjær ytrefileten i 1 cm tykke skiver, krydre med salt og pepper og pensle med litt nøytral olje. Varm opp en stekepanne/grillpanne så den blir skikkelig varm. Stek kjøttet raskt på begge sider, til det får fin farge og pen stekeskorpe. Dersom du ønsker det medium, som meg, snur du kjøttet når den første bloddråpen kommer til syne og kjøttet er ferdig når du igjen ser den første bloddråpen. Ønsker du det mer «done», steker du 1 minutt ekstra på hver side. La det stekte kjøttet hvile på en tallerken før du skjærer det i tynne strimler. Gni gjerne inn kjøttet med litt rå hvitløk, og drypp over litt lime ETTER at det er stekt. Det setter veldig god smak. Server kjøttet lunt.
      God middag!