Roede
Tortillapai med filetbacon, cherrytomater, fetaost og lett urtedressing
Ny oppskrift
Under 45 min
14 Ingredienser
Med tortillalefser som bunn, går det kjapt å lage denne paien med fetaost og magert filetbacon. Nyt den med spinatsalat og lett urtedressing til.
Med tortillalefser som bunn, går det kjapt å lage denne paien med fetaost og magert filetbacon. Nyt den med spinatsalat og lett urtedressing til.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Fullkornstortillaer
4 stk
Olje
1 ss
Spinat
100 g
Rødløk
½ stk
Rød paprika
½ stk
Cherrytomater
½ pakke
Filetbacon
100 g
Fetaost
100 g
Olje
1 ss
Egg
4 stk
Melk
2½ dl
Spinat
100 g
Rødløk
½ stk
Rød paprika
½ stk
Cherrytomater
½ pakke
Lett urtedressing
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 793 kcal
- Fett:
- 41 g
- Karbohydrater:
- 64 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke pensel, kan du bruke fingrene til å fordele oljen utover tortillaene. Steketiden på paien kan variere noe avhengig av hvilken stekeovn du har.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Finn frem en paiform eller en lav ildfast form på 24–30 cm i diameter.
Legg tortillalefsene overlappende og oppover kantene i paiformen. Pensle lefsene med litt olje.
Skyll og tørk all spinaten. Kutt spinaten i mindre strimler. Skrell rødløken og rens paprikaen. Kutt rødløken og paprikaen i strimler. Kutt cherrytomatene i to. Skjær baconet i strimler.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i et par minutter. Tilsett den halve rødløken og den halve paprikaen. Stek grønnsakene i omtrent 3 minutter, til de er blanke.
Visp sammen eggene, 2½ dl av melken, og krydre med litt salt og pepper.
Fordel bacon- og løkblandingen, halvparten av spinaten og halvparten av cherrytomatene i tortillapaibunnen. Hell over eggeblandingen, og topp med fetaosten. Stek paien i omtrent 15–25 minutter, eller til den har stivnet i midten.
Bland sammen resten av spinaten, rødløken, paprikaen og cherrytomatene i en salatbolle.
Server urtedressingen til retten.
Pai: 1 stykke à 300 g Salat: 100 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!