Laktosefri
Glutenfri
Smørstekt laks med sopp, paprika og risotto med gressløk
4.23 (210)
Under 30 min
9 Ingredienser
Hvis du ikke har smakt risotto med fisk før, er det på tide. Nyt en klassisk italiensk risotto toppet med saftig laks, pannestekt sopp og paprika.
Hvis du ikke har smakt risotto med fisk før, er det på tide. Nyt en klassisk italiensk risotto toppet med saftig laks, pannestekt sopp og paprika.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- salt
- olje
- pepper
- olivenolje
- smør
Sjalottløk
1 stk
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Gressløk
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Vann
4–5 dl
Hvitløksfedd
1 stk
Laksefilet
270 g
Rød paprika
1 stk
Sjampinjong
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 703 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skrell og finhakk løken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Stek løken i 2–3 minutter, til den er gyllen. Ha i risottorisen, hønsebuljongen og 4–5 dl vann, og gi det hele et oppkok. La risottoen småkoke i 18–20 minutter. Rør om innimellom, slik at det ikke svir seg.
Skrell hvitløken, og knus den med den flate siden av en kniv. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, til den har fått en jevn stekeskorpe. Skru ned til middels høy varme, tilsett hvitløken og litt smør, og øs smøret over fisken. Krydre med salt og pepper, og ha fisken over på en tallerken.
Skyll og kutt paprikaen i terninger. Børt vekk eventuelle jordrester, og kutt soppen i båter. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene under omrøring i 3–4 minutter. Krydre til med salt og pepper.
Skyll og finhakk gressløken. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Vend gressløken og osten inn i risottoen rett før servering.
God middag!