Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med ertestuing, gulrøtter og tyttebær
Roede

Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med ertestuing, gulrøtter og tyttebær

Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Det er lite som minner mer om barndommen enn klassikeren hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med rørte tyttebær. Her på Roede-vis med karbonadedeig!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • vann eller melk
Poteter
350 g
Gulrøtter
200 g
Ertestuing
400 g
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Karbonadedeig
300 g
Egg
2 stk
(Egg)
Panering
½ pakke
Kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
⅓ pakke
Brun saus
350 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Salt
½ ts
Olje
1 ss
Vann eller melk
½ dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
871 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
102 g
Protein:
48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan ertstatte paneringen med potetmel eller maisstivelse. Ha kaldt vann på hendene når du skal forme kjøttkakene, da det gjør arbeidet enklere. Hvis du ikke vil bruke hendene kan du bruke to spiseskjeer.

 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Kok gulrøttene sammen med potetene de siste 4 minuttene av potetenes koketid. 
Kok opp en kjele med vann. Legg pakken med ertestuing i vannet og la den småkoke i omtrent 10 minutter. Ha ertestuingen over i en serveringsskål før servering. 
 Skrell og finhakk løken. Bland sammen løken, karbonadedeigen, eggene, paneringen, kryddermiksen og ½ ts salt i en bolle (se tips). Spe på med ½ dl melk, litt og litt, til du har en jevn farse. Form farsen til runde kjøttkaker. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i 2 minutter på hver side, til de har fått en jevn stekeskorpe. Hell over den brune sausen og litt vann, skru ned til lav varme og la kjøttkakene trekke i sausen i 8–10 minutter, til de er gjennomvarme.
Server de rørte tyttebærene til retten. 
Kjøttkaker 125 g Saus: ½ dl Potet: 150 g Gulrot: 80 g Ertestuing: 100 g Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!