Sprø kylling med blomkålpuré og hvitløkspoteter

Sprø kylling med blomkålpuré og hvitløkspoteter

4 (415)
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Melk
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Poteter
    400 g
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Salt
    Crispy kyllinglårkjøtt
    300 g
    Blomkål
    1 stk
    Melk
    ½–1 dl
    Smør
    1 ss
    Kruspersille
    ½ pakke
    Salt
    Gulrøtter
    ½ pakke
    Sitron
    ½ stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Om du ikke ønsker å lage puré av blomkålen, kan du steke den i en stekepanne i litt smør til den er gyllen.

    Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Sett over en kjele med vann til koking av blomkål.
    Vask potetene og del dem i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir. Hakk hvitløk og ha den over potetbåtene sammen med olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek potetbåtene i omtrent 25 minutter.
    Ha kyllingen på et annet brett med bakepapir. Stek kyllingen til den er gyllen og gjennomvarm. Det tar omtrent 15 minutter. Du kan steke poteter og kylling samtidig, bytt da plass på brettene underveis.
    Del blomkålen i buketter og kok bukettene møre (se tips). Hell av vannet og tilsett melk og smør. Mos alt godt sammen med en visp eller stamper, eller kjør det sammen med en stavmikser. Hakk persillen og bland den inn. Smak til med salt og pepper.
    Skrell og riv gulrøttene. Klem over sitronsaft.
    Server sprø kylling med stekte poteter, blomkålpuré og revet gulrot.
    God middag!