Cæsarsalat med kylling, bacon og nystekte bagetter
Lett å lage

Cæsarsalat med kylling, bacon og nystekte bagetter

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
En mettende og saftig kyllingsalat med sprøtt bacon, revet Grana Padano og nystekte bagetter er en klassisk kombinasjon av smaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Grove bagetter
1 pakke
(Bygg, Havre, Hvete, Rug)
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Cæsardressing
1 pakke
(Fisk, Sulfitt, Egg, Sennep, Melk)
Skivet kyllingfilet
250 g
Baconterninger
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
892 kcal
Fett:
43 g
Karbohydrater:
65 g
Protein:
63 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Cæsarsalaten er en av de store klassikerne. Opprinnelig inneholder den salat, dressing, krutonger og parmesan. Her har vi laget en variant med kylling, bacon, cæsardressing og nystekt brød.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Stek bagettene som anvist på pakken, og del dem i mindre biter før servering. 
Skyll og tørk salaten, kutt den i strimler, og legg den over på et stort serveringsfat. Skrell rødløken, og kutt den i tynne strimler. Kutt tomaten i terninger. Fordel grønnsakene oppå salaten.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek baconet i omtrent 4–5 minutter, til det er sprøtt. Legg baconet på et kjøkkenpapir, og la det renne litt av seg. Stek kyllingkjøttet i samme stekepanne i omtrent 4–5 minutter, eller til det har fått en jevn stekeflate og er gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper.
 Fordel kyllingen og baconet over salaten. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og fordel den og litt av cæsardressingen over salaten. Vend om rett før servering, og server resten av dressingen ved siden av.
God middag!