Roede
Glutenfri
Laktosefri
Mørkokt svinekjake i rødvinssjy med ovnsbakte rotgrønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
I denne retten får du ferdiglagde svinekjaker i fyldig rødvinssaus servert med sesongens søte rotgrønnsaker. Husmannskost som oser høst.
I denne retten får du ferdiglagde svinekjaker i fyldig rødvinssaus servert med sesongens søte rotgrønnsaker. Husmannskost som oser høst.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Rødbete
1 stk
Sellerirot
500 g
Sjampinjong
200 g
Olje
1 ss
Gressløk
1 bunt
Poteter
350 g
Rødvinssaus
1 pakke
Mørkokt svinekjake
350 g
Potetkrydder
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 569 kcal
- Fett:
- 16 g
- Karbohydrater:
- 50 g
- Protein:
- 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Potetene kan stekes i ovnen med grønnsakene. Pannestek soppen før du tilsetter kjøttet, kraften fra pakken og rødvinssausen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt rødbeten og selleriroten i terninger. Rens soppen fri for jord, og del den i to. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, til de er møre.
Finhakk gressløken. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, til de er gjennomkokte. Hell av vannet, og vend inn gressløken før servering.
Ha rødvinssausen, kjøttet og kraften fra pakken i en kjele, og krydre med potetkrydderet. La det hele småkoke på lav varme i omtrent 10 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt. Smak eventuelt til sausen med salt og pepper.
Mørkokt svin: 120 g Kokt potet: 150 g Saus: 2 ss Grønnsaker: 150 g Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!