Mørkokt svinekjake i rødvinssjy med ovnsbakte rotgrønnsaker
Roede
Glutenfri
Laktosefri

Mørkokt svinekjake i rødvinssjy med ovnsbakte rotgrønnsaker

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
I denne retten får du ferdiglagde svinekjaker i fyldig rødvinssaus servert med sesongens søte rotgrønnsaker. Husmannskost som oser høst.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Rødbete
1 stk
Sellerirot
500 g
(Selleri)
Sjampinjong
200 g
Olje
1 ss
Gressløk
1 bunt
Poteter
350 g
Rødvinssaus
1 pakke
Mørkokt svinekjake
350 g
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
569 kcal
Fett:
16 g
Karbohydrater:
50 g
Protein:
56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Potetene kan stekes i ovnen med grønnsakene. Pannestek soppen før du tilsetter kjøttet, kraften fra pakken og rødvinssausen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt rødbeten og selleriroten i terninger. Rens soppen fri for jord, og del den i to. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, til de er møre.
 Finhakk gressløken. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, til de er gjennomkokte. Hell av vannet, og vend inn gressløken før servering.
 Ha rødvinssausen, kjøttet og kraften fra pakken i en kjele, og krydre med potetkrydderet. La det hele småkoke på lav varme i omtrent 10 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt. Smak eventuelt til sausen med salt og pepper.
Mørkokt svin: 120 g Kokt potet: 150 g Saus: 2 ss Grønnsaker: 150 g Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!