Grillet gyroskjøtt i multibrød med grønnsaker og tzatziki
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ekte, gresk gyros med grillet kjøtt, steinovnsbakt brød og hjemmelaget tzatziki er smaken av Hellas. En skikkelig rask og god familiefavoritt.
Ekte, gresk gyros med grillet kjøtt, steinovnsbakt brød og hjemmelaget tzatziki er smaken av Hellas. En skikkelig rask og god familiefavoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Agurk
½ stk
Yoghurt
150 g
Persillade
1 pakke
Rustikke multibrød
2 stk
Grillet gyroskjøtt
250 g
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 643 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 56 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm kjøttet på grillen i stedet! Brett et ark med aluminiumsfolie to ganger, og legg det mellom grillristen og kjøttet. Grill kjøttet i 7–8 minutter, til det er gjennomvarmt.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Riv agurken på den grove siden av et rivjern. Strø litt salt over agurken, og la den stå i omtrent 5 minutter før du presser ut vannet. Bland agurken, yoghurten og kryddermiksen sammen i en serveringsskål.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det har fått en jevn stekeskorpe. Hold kjøttet varmt i stekepannen frem til servering.
Stek de rustikke multibrødene som anvist på pakken.
Skrell rødløken, og kutt tomaten, agurken og rødløken i skiver. Skyll og tørk salaten. Fordel alle grønnsakene på et stort fat, og vend inn litt olivenolje og nykvernet, sort pepper.
God middag!