Glutenfri
Røkt svinekam med rustikk potetmos, ovnsbakte rødbeter og aromasopp
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Nå er høstens rotgrønnsaker her. Beter har vært dyrket i Europa i flere tusen år, og med sin deilige sødme, passer de godt til røkt svinekjøtt.
Nå er høstens rotgrønnsaker her. Beter har vært dyrket i Europa i flere tusen år, og med sin deilige sødme, passer de godt til røkt svinekjøtt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Rustikk potetmos med timian
500 g
Rødløk
1 stk
Sous vide-rødbeter
1 pakke
Aromasopp
100 g
Bøkerøkt svinekam
350 g
Grønnkål
50 g
Smør
½ ss
Urtesaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 915 kcal
- Fett:
- 57 g
- Karbohydrater:
- 54 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødbetene inneholder mye farge, ta på et forkle så slipper du å få flekker på klærne. Grønnkålen kan også stekes i ovnen sammen med resten av grønnsakene de 5 siste minuttene av steketiden.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell og kutt rødløken i grove biter. Kutt rødbetene i båter. Børst soppen fri for jord, og del den i to. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Ta kjøttet ut av stekepannen. Ha i grønnkålen og ½ ss smør. Vend om til grønnkålen har falt sammen, og smak til med salt og pepper. Legg kjøttet tilbake i pannen.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Ha potetmosen over i en serveringsskål.
God middag!