Sunt valg
Shepherd's pie med grønne linser, søtpotetlokk og frisk salat
Ny oppskrift
Under 45 min
14 Ingredienser
I denne tradisjonelle engelske retten er fyllet byttet ut med linser, og potetlokket med søtpotet. En utradisjonell, men skikkelig god pai.
I denne tradisjonelle engelske retten er fyllet byttet ut med linser, og potetlokket med søtpotet. En utradisjonell, men skikkelig god pai.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- rødvinseddik
- salt
- vann
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sellerirot
300 g
Gulrøtter
2 stk
Urtemiks
1 pakke
Grønne linser
1 pakke
Salsicciakrydder
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Honning
1 pakke
Rødvinseddik
1 ss
Vann
3 dl
Søtpotetpuré
500 g
Revet mozzarella
100 g
Tobladssalat
50 g
Valnøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 810 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 86 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist valnøttene i 2–3 minutter.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell løken og hvitløken. Finhakk hvitløken og kutt løken i to, og deretter i skiver. Skrell selleriroten og gulrøttene. Kutt gulrøttene og selleriroten i små terninger. Dra bladene av 1–2 stilker av timianen. Sil laken av linsene.
Varm opp en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høye kanter til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken og i et par minutter, til løken er blank. Ha i gulrøttene, selleriroten, salsicciakrydderet og urtemiksen, og stek i omtrent 2 minutter til. Ha så i 1 ss rødvinseddik, grønnsaksbuljongen, tomatpuréen og 3 dl vann og la det hele koke i omtrent 10 minutter. Smak til med honningen, salt og pepper. Bland inn linsene og la fyllet koke videre i 5–10 minutter, til grønnsakene er blitt myke, men fortsatt har litt tyggemotstand
Ha fyllet over i en ildfast form og fordel søtpotetpuréen på toppen. Bruk en gaffel til å stikke små hull i søtpotetlokket. Strø mozzarellaen over paien og stek den i ovnen i 15–20 minutter, eller til osten er gyllen.
Skyll og tørk tobladssalaten. Grovhakk valnøttene og bland dem sammen med salaten i en serveringsskål. Topp salaten med litt olivenolje.
God middag!