Shepherd's pie med grønne linser, søtpotetlokk og frisk salat

Sunt valg

Shepherd's pie med grønne linser, søtpotetlokk og frisk salat

Ny oppskrift
Under 45 min
14 Ingredienser
I denne tradisjonelle engelske retten er fyllet byttet ut med linser, og potetlokket med søtpotet. En utradisjonell, men skikkelig god pai.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • rødvinseddik
  • salt
  • vann
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gulrøtter
2 stk
Urtemiks
1 pakke
(Sulfitt)
Grønne linser
1 pakke
Salsicciakrydder
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Honning
1 pakke
Rødvinseddik
1 ss
Vann
3 dl
Søtpotetpuré
500 g
(Melk, Laktose)
Revet mozzarella
100 g
(Melk, Laktose)
Tobladssalat
50 g
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
810 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
86 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist valnøttene i 2–3 minutter.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell løken og hvitløken. Finhakk hvitløken og kutt løken i to, og deretter i skiver. Skrell selleriroten og gulrøttene. Kutt gulrøttene og selleriroten i små terninger. Dra bladene av 1–2 stilker av timianen. Sil laken av linsene. 
 Varm opp en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høye kanter til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken og i et par minutter, til løken er blank. Ha i gulrøttene, selleriroten, salsicciakrydderet og urtemiksen, og stek i omtrent 2 minutter til. Ha så i 1 ss rødvinseddik, grønnsaksbuljongen, tomatpuréen og 3 dl vann og la det hele koke i omtrent 10 minutter. Smak til med honningen, salt og pepper. Bland inn linsene og la fyllet koke videre i 5–10 minutter, til grønnsakene er blitt myke, men fortsatt har litt tyggemotstand 
 Ha fyllet over i en ildfast form og fordel søtpotetpuréen på toppen. Bruk en gaffel til å stikke små hull i søtpotetlokket. Strø mozzarellaen over paien og stek den i ovnen i 15–20 minutter, eller til osten er gyllen. 
 Skyll og tørk tobladssalaten. Grovhakk valnøttene og bland dem sammen med salaten i en serveringsskål. Topp salaten med litt olivenolje. 
God middag!