Urtepanert flyndrefilet med fries og salat

Urtepanert flyndrefilet med fries og salat

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Her får du en annen, men like god versjon av den danske klassikeren panert flyndrefilet på rugbrød. En deilig hverdagsmiddag

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Oregano
1 pakke
Urtepanert flyndrefilet
300 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Sitron
1 stk
Remulade
75 g
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Vårløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
631 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
57 g
Protein:
25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Riv litt sitronskall (kun det gule) over fisken for ekstra frisk smak, og smak til remuladen med sitronsaft og pepper.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i grove fries. Fordel friesene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn basilikum- og oreganokrydderet, litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter.  
 Stek fisken i ovnen sammen med potetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av potetenes steketid.
 Skyll tomaten og salaten. Del tomaten i båter, og vend dem sammen med salaten og litt olivenolje i en serveringsskål. Krydre med salt og pepper.  
Del sitronen i båter. Ha remuladen i en serveringsskål. Skyll og grovhakk vårløken, og dryss den over fisken ved servering. 
God middag!