Pasta med kremet bacon- og paprikasaus

Pasta med kremet bacon- og paprikasaus

4.15 (89)
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eggeplomme
  • extra virgin olivenolje eller smør
  • Litt salt
  • salt
Pasta farfalle
200 g
(Gluten)
Litt salt
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Sukkererter
1 pakke
Spisspaprika
1 stk
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Spinat
1 pakke
Baconterninger
1 pakke
Seterrømme
2/3 pakke
Eggeplomme
2 stk
Salt
Gran Biraghi
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne retten med litt ristede pinjekjerner.

Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10–12 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Kutt sukkererter i to på langs. Kutt spisspaprika i skiver. Finhakk banansjalottløk og kinesisk hvitløk. Vask spinaten i kaldt vann og tørk den lett.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Stek baconterningene i 7–10 minutter, til de er gylne og sprø.
Ha sukkererter, paprika, sjalottløk og hvitløk i pannen med baconet. Stek videre i 2–3 minutter. Vend inn spinat og crème fraîche , og kok opp. Skru ned til middels lav varme, tilsett eggeplommene og smak til med salt og pepper.
Vend baconsausen inn i pastaen eller server det hver for seg.
Server pasta med kremet bacon- og paprikasaus med revet gran biraghi på toppen.
God middag!