Ramen med kylling, eggenudler og bløtkokte egg

Ramen med kylling, eggenudler og bløtkokte egg

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ramen, eller nudelsuppe, er en tradisjonell japansk rett. Her servert med saftig kyllingbryst, deilige bløtkokte egg og sprø grønnsakstopping.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • vann
Kyllingfilet med skinn
380 g
Rød chili
½ stk
Sjampinjong
100 g
Sitron
½ stk
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
4–5 dl
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Egg
2 stk
(Egg)
Delt kinakål
200 g
Reddiker
1 pakke
Rød chili
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
560 kcal
Fett:
14 g
Karbohydrater:
51 g
Protein:
57 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skjær kyllingen i strimler, og stek den sammen med soppen hvis du heller ønsker det.

 Krydre kyllingen med salt og pepper. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Rens soppen fri for jord, og del den i to. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en stor stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen, halvparten av chilien og soppen i 3–4 minutter. Ha sitronskallet i kjelen. Tilsett hønsebuljongen og 4–5 dl vann, og la det hele småkoke frem til servering. Smak til kyllingramenen med 1 ss soyasaus.
 Tilbered nudlene som anvist på pakken. Skyll de ferdigkokte nudlene i kaldt vann, og la dem renne av seg i et dørslag.
 Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 6–7 minutter, avkjøl dem i kaldt vann, skrell dem, og del dem i to. 
 Kutt kålen i tynne strimler. Skyll reddikene, og del dem i tynne skiver. 
Ta kyllingen ut av kjelen, og skjær den i skiver. Fordel nudlene i to halvdype skåler, og topp dem med kyllingen, de bløtkokte eggene, den strimlede kålen og reddikene. Øs suppen over, og strø resten av chilien over retten ved servering.
God middag!