Kylling i sticky appelsinsaus med wokket gulrot og pak choy

Kylling i sticky appelsinsaus med wokket gulrot og pak choy

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Kylling i klissete asiatisk barbecuesaus har en fin balanse mellom søtt, salt og syrlig. Med grønnsaker og chilimajones er dette kosemat på høyt nivå!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker/honning
  • vann
Jasminris
150 g
Appelsin
1 stk
Lime
1 stk
Kyllinglårfilet
400 g
Teriyakisaus
100 g
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Sukker/honning
1 ss
Gulrøtter
2 stk
Pak choy
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Vann
4 ss
Chilimajones
75 g
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1017 kcal
Fett:
48 g
Karbohydrater:
98 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt finhakket vårløk, sesamfrø eller koriander i risen for ekstra smak.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll appelsinen og limen godt, og finriv appelsin- og limeskallet (kun det oransje og grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med pepper på begge sider. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha teriyakisausen, saften fra appelsinen og 1 ss sukker eller honning over kyllingen, og smak til med det revne appelsin- og limeskallet. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete. Smak til med saft fra limen rett før servering. 
 Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Del pak choyen i båter. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek gulrøttene i omtrent 4 minutter, og legg dem over i en skål. Ha litt olje i stekepannen, og stek hver snittflate på pak choyen i omtrent 1 minutt. Tilsett 4 ss vann og litt salt, og la pak choyen dampe under lokk i omtrent 1 minutt. Bland inn gulrøttene, hvitløken og sesamfrøene, og varm opp.  
Server chilimajonesen til retten. 
God middag!