Kylling i sticky appelsinsaus med wokket gulrot og pak choy
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Kylling i klissete asiatisk barbecuesaus har en fin balanse mellom søtt, salt og syrlig. Med grønnsaker og chilimajones er dette kosemat på høyt nivå!
Kylling i klissete asiatisk barbecuesaus har en fin balanse mellom søtt, salt og syrlig. Med grønnsaker og chilimajones er dette kosemat på høyt nivå!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker/honning
- vann
Jasminris
150 g
Appelsin
1 stk
Lime
1 stk
Kyllinglårfilet
400 g
Teriyakisaus
100 g
Sukker/honning
1 ss
Gulrøtter
2 stk
Pak choy
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
Vann
4 ss
Chilimajones
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1017 kcal
- Fett:
- 48 g
- Karbohydrater:
- 98 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt finhakket vårløk, sesamfrø eller koriander i risen for ekstra smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll appelsinen og limen godt, og finriv appelsin- og limeskallet (kun det oransje og grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med pepper på begge sider. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha teriyakisausen, saften fra appelsinen og 1 ss sukker eller honning over kyllingen, og smak til med det revne appelsin- og limeskallet. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete. Smak til med saft fra limen rett før servering.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Del pak choyen i båter. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek gulrøttene i omtrent 4 minutter, og legg dem over i en skål. Ha litt olje i stekepannen, og stek hver snittflate på pak choyen i omtrent 1 minutt. Tilsett 4 ss vann og litt salt, og la pak choyen dampe under lokk i omtrent 1 minutt. Bland inn gulrøttene, hvitløken og sesamfrøene, og varm opp.
Server chilimajonesen til retten.
God middag!