Fiskesandwich på steinovnsbakt brød med ajvar og tomatsalat
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Grov fiskeburger med en fyldig tomatsalat er en rask og sunn middag som minner om rettene man får servert ved Middelhavet.
Grov fiskeburger med en fyldig tomatsalat er en rask og sunn middag som minner om rettene man får servert ved Middelhavet.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Tomat
1 stk
Sjalottløk
½–1 stk
Olivenolje
½ ss
Fiskeburger m/chili og ingefær
250 g
Rustikke multibrød
2 stk
Ruccola
50 g
Ajvarsaus
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 988 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 105 g
- Protein:
- 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brødene kan fint varmes i en brødrister.
Skyll tomaten og kutt den i små terninger. Skrell og finhakk ønsket mengde av sjalottløken. Bland tomaten og sjalottløken sammen i en serveringsskål, rør inn ½ ss olivenolje, og smak til med salt og pepper. La salaten stå på benken til resten av retten er ferdig.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek brødene i 1–2 minutter på hver side, og ta dem ut av pannen. Tilsett litt mer olje om nødvendig, og stek fiskeburgerne i 3–4 minutter på hver side, til de er gjennomvarme.
Legg det stekte brødet på en tallerken. Smør på et godt lag av ajvarsausen, legg på ruccolaen og fiskeburgerne, og topp med den deilige tomatsalaten.
Kutt brødet i terninger, ha det i en ildfast form, og vend inn litt olje. Stek brødterningene på 180 grader i ovnen i omtrent 10 minutter, til de er sprø. Bland sammen restene av ruccolaen og tomatsalaten. Kutt fiskeburgeren i terninger og stek terningene i en stekepanne til de er varme. Ha salaten i en dyp tallerken og topp den med fiskeburgerterningene, krutongene og resten av ajvardressingen.
God middag!