Quesadillas med kylling, hjemmelaget salsa og rømme
Laktosefri

Quesadillas med kylling

hjemmelaget salsa og rømme
4.22 (138)
Under 45 min
17 Ingredienser
Varme quesadillas med saftig kylling og smeltet ost, toppet med hjemmelaget tomatsalsa, er meksikansk street food på sitt aller beste.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Tomater
2 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Vårløk
½ pakke
Koriander
½ bunt
Rød chili
1 stk
Lime
½ stk
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Vårløk
½ pakke
Hvetetortillaer
4 stk
(Hvete, Gluten)
Revet ost
100 g
(Melk, Laktose)
Koriander
½ bunt
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
879 kcal
Fett:
46 g
Karbohydrater:
62 g
Protein:
55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Skyll og kutt tomatene i terninger. Ha tomatbitene i en sikt, og la den overflødige væsken renne av. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og finhakk vårløken, korianderen og chilien. Bland sammen tomatene, hvitløken, halvparten av vårløken, halvparten av korianderen, hele chilien og saften fra halve limen i en skål. Krydre med salt og pepper.
 Skrell og kutt løken, resten av hvitløken og chilien i tynne skiver. Skjær kyllingen i strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter. Tilsett løken, hvitløken, chilien og resten av vårløken. Stek det hele i 3–4 minutter til, og smak til med salt og pepper.
 Legg tortillalefsene på kjøkkenbenken, og fordel kyllingen på den ene halvdelen av hver av lefsene. Dryss over den revne osten, og topp med resten av korianderen. Brett den andre halvdelen av tortillaen over fyllet, og trykk quesadillaen sammen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek hver av quesadillaene på begge sider i 3–4 minutter, til de er gylne og sprø.
 Bland sammen rødkålen, saften fra resten av limen, litt salt, pepper og olje i en serveringsskål.
Kutt hver av quesadillaene i 4 stykker. Server rømmen til retten.
God middag!