Hjemmelaget lasagne med mozzarella, servert med ruccola- og tomatsalat
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Klassisk lasagne er en tidløs favoritt på middagsbordet. Med fyldig kjøttsaus og fløyelsmyk hvit saus, toppet med smeltet ost er det bare å kose seg
Klassisk lasagne er en tidløs favoritt på middagsbordet. Med fyldig kjøttsaus og fløyelsmyk hvit saus, toppet med smeltet ost er det bare å kose seg
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Sjalottløk
1 stk
Kjøttdeig
350 g
Oregano
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Helmelk
3 dl
Smør
1 ss
Hvetemel
1 ss
Ferske lasagneplater
250 g
Revet mozzarella
100 g
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Olivenolje
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1090 kcal
- Fett:
- 51 g
- Karbohydrater:
- 87 g
- Protein:
- 70 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å spare tid kan lasagnen forberedes dagen før, så er det bare å sette den i ovnen før servering.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 1–2 minutter, til løken er blank. Ha i kjøttdeigen, og stek videre i 3–4 minutter. Tilsett basilikum- og oreganokrydderet og de moste tomatene, og la det hele småkoke i 6–7 minutter. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en liten kjele til middels varme, og ha i 1 ss smør. Rør inn 1 ss hvetemel. Spe på med melken, litt og litt, under omrøring. Kok opp sausen, og la den småkoke på lav varme i 3–4 minutter. Smak til med salt.
Pensle en ildfast form med litt olje. Legg et lag med kjøttsaus i bunnen av formen, legg et lag med lasagneplater oppå kjøttsausen, og deretter et lag med hvit saus. Gjenta dette 2–3 ganger. Trykk platene godt ned slik at sausen kommer helt ut i kantene og dekker platene. Topp lasagnen med mozzarellaen, og stek formen midt i ovnen i 20–25 minutter.
Skyll ruccolaen og tomaten i kaldt vann. Tørk ruccolaen, og kutt tomaten i store biter. Bland ruccolaen og tomaten sammen i en salatbolle, og vend inn 1/2 ss olivenolje og litt salt og pepper.
God middag!