Kjøttboller i tomatsaus med saltkokte poteter og multibrød
Laktosefri

Kjøttboller i tomatsaus med saltkokte poteter og multibrød

Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Dette er en spanskinspirert rett med krydrede kjøttboller og tomatsaus som tar deg rett tilbake til solen, sommeren og Middelhavet. Perfekt på en kald desemberdag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Salt
2–3 ss
Tapasdeig
350 g
(Egg, Melk)
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul paprika
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Oregano
1 pakke
Halvgrove multibrød
2 stk
(Hvete, Spelthvete)
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
902 kcal
Fett:
41 g
Karbohydrater:
80 g
Protein:
54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server litt aioli og revet Västerbottensost eller parmesan til retten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader. 
Ha potetene i en kjele, dekk dem med vann, og tilsett 2–3 ss salt. Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Fukt hendene med litt vann, og form tapasdeigen til kjøttboller. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene 2–3 minutter, til de har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttbollene over på en tallerken. 
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og rens paprikaen, og kutt den i biter. Skyll ruccolaen i kaldt vann, og tørk den lett. 
 Varm opp kjelen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken, hvitløken og paprikaen i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett de hakkede tomatene og basilikum- og oreganokrydderet, og kok opp. Ha i kjøttbollene, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper. 
Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
Topp retten med ruccolaen ved servering. 
God middag!