Torsk i form med karrisaus, stekte grønnsaker og nudler
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten
Basisvarer:
- Pepper
- smør
- solsikke-/rapsolje
Torskefilet
400 g
Gul curry base
1 pakke
Løk
½ stk
Blomkål
1 stk
Squash
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Pepper
Bladpersille
½ pakke
Eggenudler
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finn frem et skjærebrett og en kniv. Skyll torsken i kaldt vann og tørk den forsiktig med papir. Ha torsken i en ildfast form og hell over currysausen. Spør en voksen om hjelp til å sette formen i ovnen.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft og kok opp en kjele med vann til nudler.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den lett med papir. Ha fisken i en ildfast form og hell over gul curry-base. Sett formen i ovnen og bak fisken i 12–15 minutter.
Hakk løk og persille, kutt blomkål i små buketter og squash i terninger. Varm opp en stekepanne med olje, tilsett løken og la den surre til den er blank. Ha i blomkål og squash og la det steke til blomkålen er mør. Tilsett smør og hakket persille og smak til med pepper.
Kok nudlene i 5–6 minutter. Hell av vannet.
Server torsk i curry med stekte grønnsaker og nudler.
Omtal maten som det det er. For eksempel, omtal fisk ved navn som torsk eller laks. Barn som liker laks trenger ikke å være så glad i torsk og omvendt. Gjør det samme med kjøtt. Fortell barna hva slags kjøtt de får servert til middag, er det kjøttkaker, pølser, biff, kylling eller koteletter?
God middag!