Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Blomkål
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Baconterninger
150 g
Torskefilet
400 g
Salt
Smør
2 ss
Sitron
½ stk
Hvitvinssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skyll torsken i kaldt vann. Tørk den forsiktig med papir. Legg torsken i en ildfast form. Fordel smøret over torsken, få hjelp av en voksen til å krydre fisken så det ikke blir for mye krydder.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Sett over poteter til koking. Kok dem møre, dette tar omtrent 20–25 minutter.
Kutt blomkålen i små buketter. Varm opp en stekepanne med olje og ha i bacon. Stek baconet i 3–4 minutter før du har i blomkål. Når baconet er sprøtt og blomkålen mør, er det ferdig.
Skyll torsken i kaldt vann og tørk den forsiktig med papir. Legg fisken i en ildfast form. Fordel smøret over fisken og krydre den med salt og pepper. Sett fisken i ovnen og stek den i omtrent 8–10 minutter. Fisken er ferdig når den så vidt flaker seg når du trykker lett på den. Klem over saften av en halv sitron.
Varm opp sausen i en kjele under omrøring.
Server ovnsbakt torsk med blomkål, bacon, poteter og hvitvinssaus.
God middag!