Kjøttdeig shawarma med kikertpuré og pita
3.93 (266)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Kjøttdeig
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Tyrkisk krydder
½-1 pakke
Vann
½ dl
Kikerter
1 pakke
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Extra virgin olivenolje
2-3 ss
Tyrkisk krydder
½-1 pakke
Sitron
½ stk
Salt
Tomat
1 stk
Mais
1 pakke
Strimlet kålsalat
1 pakke
Fullkornspita
1 pakke
Tzatziki
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kikertene kan stekes sammen med kjøttdeigen om du heller ønsker det.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Stek kjøttdeigen i en forvarmet stekepanne med olje. Ha på ønsket mengde krydder. Tilsett vann og la det koke inn.
Hell vannet av kikertene og skyll dem godt. Ha kikerter og hvitløk i en bolle, og kjør det med en stavmikser til du får en jevn masse. Tilsett olivenolje og smak til med tyrkisk krydder, sitronsaft og salt (se tips).
Kutt tomaten i biter. Ha tomat, salat og mais i hver sine skåler.
Varm pitabrødene i ovnen i 3–4 minutter.
Fyll pitabrødene med kjøtt, grønnsaker, kikertpuré og tzatziki.
God middag!