Lammestek med ovnsbakte poteter, glaserte rotgrønnsaker og løk, og kremet appelsinsaus med timian

Lammestek med ovnsbakte poteter, glaserte rotgrønnsaker og løk, og kremet appelsinsaus med timian

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Her får du søndagsmiddagen servert på en hverdag. Saftig lammestek, glaserte grove biter av høstens rotgrønnsaker og en frisk appelsinsaus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Poteter
350 g
Lammestek sousvide
450 g
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Smør
1 ss
(Melk)
Sukker
1 ts
Kremet appelsinsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Timian
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
723 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
55 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek rotgrønnsakene og løken sammen med potetene i ovnen dersom du ønsker å forenkle retten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett en kjele med 1 liter vann på kok. 
 Kutt potetene i fire, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Bland inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene midt i ovnen i omtrent 20–25 minutter, til potetene er gjennomstekte. 
Legg pakken med lammestek i kjelen med vann fra punkt 1, og la pakken trekke på lav varme frem til servering. Ta kjøttet ut av pakken, og skjær det i skiver før servering. Ta eventuelt vare på litt av kraften, og smak til sausen med den.  
 Skrell gulrøttene og løken, og kutt skallet av selleriroten. Kutt gulrøttene og selleriroten i store biter, og løken i båter. Ha gulrøttene og selleriroten i en kjele, dekk dem med vann, og kok dem i omtrent 10 minutter. La løken koke i vannet sammen med rotgrønnsakene de siste 3 minuttene av koketiden. Sil vannet av grønnsakene, og vend inn 1 ss smør, 1 ts sukker og litt salt. Varm opp, og bland sammen til grønnsakene er glaserte.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Skyll og tørk timianen. Ta av halvparten av bladene, finhakk dem, og ha dem i sausen.  
Topp retten med resten av timianen før servering.
God middag!