Torsk med smørsaus, potetmos og rosenkål

Torsk med smørsaus, potetmos og rosenkål

4.21 (76)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Mandelpoteter
400 g
Melk
1 dl
Smør
1 ss
Salt
Matfløte
3 dl
(Melk, Laktose)
Sitron i båter
1/2 stk
Smør
125 g
(Melk, Laktose)
Gressløk
1 pakke
Salt
Rosenkål
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Torskefilet
350 g
Salt
Sitronskall
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok potetene med skallet på for å få en grovere og raskere potetmos. Bruk gjerne en ballongvisp til å piske potetmosen luftig rett før servering.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Kok opp omtrent 1,5 liter vann i en kjele. Skrell mandelpotetene og kok dem i vannet i omtrent 15–20 minutter, eller til de er møre.
Kutt enden av rosenkålene, kutt dem i to og fjern eventuelle stygge blader.
Kok opp matfløte i en mellomstor kjele og la den redusere til omtrent en tredjedel mengde. Pass på så det ikke koker over. Kutt smøret i terninger og sett det til side.
Ha torsken i en ildfast form og krydre den med salt, pepper og sitronskall. Sett formen i ovnen og stek fisken i 10–12 minutter.
Skru kjelen med fløte ned til laveste temperatur og visp inn smøret under konstant omrøring til du har fått en tykk saus. Finhakk gressløk og vend den inn i sausen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Sett sausen på en lun plass frem til servering, men la den ikke koke.
Varm opp en stekepanne med olje til høy varme og stek rosenkålen i 3–4 minutter. Krydre med salt og pepper.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen og mos dem sammen med melk og smør. Smak til med salt og pepper.
Server torsk med smørsaus, potetmos og rosenkål.
God middag!