Gyoza-dumplings med salsicciadeig, reker og hoisinsaus

Gyoza-dumplings med salsicciadeig, reker og hoisinsaus

4.42 (90)
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Solsikke-/rapsolje
  • vann
Salsicciadeig
350 g
(Egg)
Reker
1 pakke
Ingefær
1 bit
Vårløk
½–1 pakke
Vann
2 ss
Gyozapapir
1 pakke
(Soya, Hvete)
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Hjertesalat
1 stk
Rettich
1 stk
Koriander
1 bunt
Hoisinsaus
1 pakke
(Gluten, Soya)
Sweet chili-saus
1 pakke
Jasminris
150 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten kan det være lurt å spare til en dag med bedre tid. Få gjerne med deg en kjøkkenhjelper, så blir matlagingen skikkelig artig! Ha litt finhakket chili i salsicciadeigen hvis du er glad i sterk mat. Og vend inn litt sitronsaft og olivenolje i salaten om du vil!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Skrell og riv ingefær, og finhakk vårløk. Bland sammen salsicciakjøttdeig, reker, ingefær, vårløk og vann til du får en seig deig.
Fukt et kjøkkenhåndkle og legg det på kjøkkenbenken. Fordel gyozapapirene utover håndkleet, åtte av gangen, og ha omtrent 1 ss fyll på den ene siden av papiret. Fukt kantene på papiret hele veien rundt, og brett den ene halvdelen over slik at gyozadumplingsen blir formet som en halvmåne. Lag 8–10 gyozadumplings per person.
Skyll og grovhakk hjertesalaten. Skrell rettichen og kutt den i tynne strimler. Skyll korianderen, rist av vannet og riv den grovt. Bland alle elementene sammen til en salat.
Varm opp en stekepanne med olje til høy varme. Stek dumplingsene i omtrent 1 minutt på hver side. Legg dem på et stekebrett med litt kant etter hvert som de er ferdige. Ha over 2 dl vann, sett brettet i ovnen og damp dumplingsene i ovnen i 6–7 minutter. Om du har lokk til stekepannen, kan du sette stekepannen med lokk direkte i ovnen.
Server gyoza-dumplings med jasminris, rettichsalat, hoisinsaus og søt chilisaus.
God middag!