Røkt skinkestek med stekt brokkoli, potetmos og sennepssjysaus
Laktosefri
Glutenfri

Røkt skinkestek

med stekt brokkoli, potetmos og sennepssjysaus
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Dette er et realt og mettende middagsmåltid, som faller i smak hos både liten og stor. Perfekt en dag du har lyst på en velsmakende tradisjonsmiddag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Poteter
350 g
Smør
2 ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Røkt kamstek
350 g
Vann
1 dl
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Smør
1 ss
(Melk)
Sjysaus
1 pakke
(Melk)
Dijonsennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
651 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
43 g
Protein:
48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skrell potetene før du koker dem for å få en finere mos.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Mos potetene med en visp eller moser, rør inn 2 ss smør og spe med 1 dl melk, litt etter litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
 Legg kjøttet over i en ildfast form, og tilsett 1 dl vann. Dekk formen med aluminiumsfolie. Varm kjøttet i ovnen i 12–15 minutter, til det er gjennomvarmt. 
 Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter, til de er gylne, men brokkolien fremdeles har litt tyggemotstand. Tilsett 1 ss smør, og stek det hele videre i 1–2 minutter. Skyll og finhakk persillen, og vend den inn i grønnsakene.
 Kok opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring. Smak til med dijonsennepen når sausen koker.
God middag!