Kyllingfilet med spinat- og søtpotetsalat og sennepsvinaigrette
Glutenfri
Laktosefri

Kyllingfilet med spinat- og søtpotetsalat og sennepsvinaigrette

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Her møter søtpotet stekt kylling, får selskap av appelsin og lager en fest i ganen. Topp det hele med valnøtter for en komplett smaksopplevelse.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Søtpoteter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Appelsin
1 stk
Spinat
100 g
Kyllingfilet uten skinn
350 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
666 kcal
Fett:
24 g
Karbohydrater:
61 g
Protein:
52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du rister valnøttene litt i en tørr stekepanne, blir de sprøere og får en enda bedre smak.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skrell og kutt søtpotetene i to på langs, og så i 2 cm tykke skiver. Fordel søtpotetskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte. 
 Krydre kyllingen med kryddermiksen og litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gyllen. Legg kyllingen på stekebrettet sammen med søtpotetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden. La kyllingen hvile i omtrent 3 minutter, før du skjærer den i skiver.  
 Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skrell og kutt appelsinen i store biter. Skyll og tørk spinaten. Bland spinaten med de ovnsbakte søtpotetene. Fordel søtpotetblandingen, appelsinbitene og løkskivene på et serveringsfat. 
Grovknus valnøttene med den flate siden av en kniv (se tips). Fordel kyllingen oppå spinat- og søtpotetsalaten, og drypp over litt av sennepsvinaigretten. Dryss over de knuste valnøttene. 
God middag!