Laktosefri
Kylling teriyaki med grønne grønnsaker og eggenudler
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Kylling og grønnsaker i god harmoni. Med en litt søt teriyakisaus, er dette en mild og rask rett som passer hele familien.
Kylling og grønnsaker i god harmoni. Med en litt søt teriyakisaus, er dette en mild og rask rett som passer hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Stangselleri
1 stilk
Grønne bønner
150 g
Brokkoli
½ stk
Sjampinjong
100 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Skivet kyllingfilet
250 g
Teriyakisaus
100 g
Eggenudler
125 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 457 kcal
- Fett:
- 3 g
- Karbohydrater:
- 61 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket chili og ingefær i retten for enda mer smak! Dryss gjerne peanøtter eller cashewnøtter over retten ved servering.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til nudlene.
Skyll og kutt selleristangen i tynne skiver på skrått. Kutt endene av de grønne bønnene. Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i biter. Børst soppen fri for jord, og del den i to. Skrell og finhakk hvitløken.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Stek kjøttet i to omganger. Krydre med salt og pepper, og legg kjøttet på et fat. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek stangsellerien, de grønne bønnene, brokkolien, soppen og hvitløken i 4–5 minutter. Ha kyllingen tilbake i stekepannen, og tilsett teriyakisausen. Kok opp, og smak til med salt og pepper.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
God middag!