Paprikabakt kylling med grønnsaker og fullkornsris
4.31 (188)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker/honning
- vann
Fullkornsris
125 g
Vann
Litt salt
Rød paprika
1 stk
Kokosmelk
1 pakke
Sukker/honning
½ ts
Lime
½–1 stk
Salt
Vann
1-3 ss
Prinsessefilet av kylling
450 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Vårløk
½ pakke
Blomkål og finstrimlet kål
250 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre sausen med karrikrydder for en annen vri. Du kan også ha sausen over kyllingen i stekepannen, og la den småkoke til den er ferdig.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Kutt paprika i strimler. Stek den i en liten kjele med olje i 5 minutter. Hell på kokosmelk og kok opp. Kjør paprika- og kokosmelkblandingen fin med en stavmikser. Smak til med sukker eller honning, limesaft, salt og pepper. Juster eventuelt konsistensen med litt vann.
Krydre kyllingen med salt og pepper, og brun den i en forvarmet stekepanne med olje. Legg den over i en ildfast form og fordel paprikasausen over. Sett formen i ovnen og stek kyllingen i 5–8 minutter (se tips).
Kutt vårløk 3–4 biter. Stek vårløk, blomkål og kål i en stekepanne med olje. Krydre med salt og pepper.
Server paprikabakt kylling med fullkornsris og stekte grønnsaker.
150 g
Kylling: 150 g
Saus: 1/2 dl
Grønnsaker: 150 g
Energiinnhold: 395 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!