Paprikabakt kylling med grønnsaker og fullkornsris

Paprikabakt kylling med grønnsaker og fullkornsris

4.31 (188)
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Litt salt
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • sukker/honning
    • vann
    Fullkornsris
    125 g
    Vann
    Litt salt
    Rød paprika
    1 stk
    Kokosmelk
    1 pakke
    Sukker/honning
    ½ ts
    Lime
    ½–1 stk
    Salt
    Vann
    1-3 ss
    Prinsessefilet av kylling
    450 g
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Salt
    Vårløk
    ½ pakke
    Blomkål og finstrimlet kål
    250 g
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Krydre sausen med karrikrydder for en annen vri. Du kan også ha sausen over kyllingen i stekepannen, og la den småkoke til den er ferdig.

    Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
    Kok ris etter anvisning på pakken.
    Kutt paprika i strimler. Stek den i en liten kjele med olje i 5 minutter. Hell på kokosmelk og kok opp. Kjør paprika- og kokosmelkblandingen fin med en stavmikser. Smak til med sukker eller honning, limesaft, salt og pepper. Juster eventuelt konsistensen med litt vann.
    Krydre kyllingen med salt og pepper, og brun den i en forvarmet stekepanne med olje. Legg den over i en ildfast form og fordel paprikasausen over. Sett formen i ovnen og stek kyllingen i 5–8 minutter (se tips).
    Kutt vårløk 3–4 biter. Stek vårløk, blomkål og kål i en stekepanne med olje. Krydre med salt og pepper.
    Server paprikabakt kylling med fullkornsris og stekte grønnsaker.
    150 g Kylling: 150 g Saus: 1/2 dl Grønnsaker: 150 g Energiinnhold: 395 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
    God middag!