Glutenfri
Indisk spinatgryte med halloumi
Ny oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
En indisk vegetarklassiker, en favoritt på middagsbord over hele verden. Smeltet ferskost og tomatsaus passer perfekt med daddelchutney og raita.
En indisk vegetarklassiker, en favoritt på middagsbord over hele verden. Smeltet ferskost og tomatsaus passer perfekt med daddelchutney og raita.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- vann
Basmatiris
135 g
Bladpersille
½ bunt
Ingefær
1 bit
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Tomat
1 stk
Garam masala-krydder
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Halloumi
200 g
Spinat
100 g
Vann
1½ dl
Hvitvinseddik
1 ss
Yoghurt naturell
150 g
Gulrot
1 stk
Daddelchutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 986 kcal
- Fett:
- 45 g
- Karbohydrater:
- 106 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til gulrotraitaen med litt kardemomme, spisskummen og mynte.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll persillen og spinaten i kaldt vann. Skrell ingefæren, hvitløken og sjalottløken. Finriv ingefæren og hvitløken på et rivjern. Kutt løken og tomaten i terninger.
Varm opp en stor tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, ingefæren, garam masala-krydderet, tomatpuréen og ønsket mengde av chiliflakene i 3–4 minutter. Tilsett tomaten, 1½ dl vann, 1 ss hvitvinseddik og kokosmelken, og la det hele småkoke i 6–7 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiskivene i 3–4 minutter på hver side, til de er gylne. Kutt deretter osten i mindre biter. Ta kjelen med sausen av varmen og ha i spinaten og halloumibitene. Smak til med salt og pepper.
Skrell gulroten, riv den på et rivjern, og bland den med yoghurten i en serveringsskål. Smak til med salt.
Grovhakk persillen. Topp palak halloumien med persillen og server retten med risen, gulrotraitaen og daddelchutneyen.
God middag!