Indisk spinatgryte med halloumi
20-30
Glutenfri

Indisk spinatgryte med halloumi

En indisk vegetarklassiker, en favoritt på middagsbord over hele verden. Smeltet ferskost og tomatsaus passer perfekt med daddelchutney og raita.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • hvitvinseddik
  • olje
  • salt
  • pepper

Ris

basmatiris
Basmatiris
135 g
bladpersille
Bladpersille
½ bunt

Palak halloumi

ingefær
Ingefær
1 bit
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
garam masala-krydder
Garam masala-krydder
1 pakke
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks
halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
spinat
Spinat
100 g
Vann
1½ dl
Hvitvinseddik
1 ss

Gulrotraita

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
gulrot
Gulrot
1 stk

Tilbehør

daddelchutney
Daddelchutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 986 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 106 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til gulrotraitaen med litt kardemomme, spisskummen og mynte.

  1. Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Skyll persillen og spinaten i kaldt vann. Skrell ingefæren, hvitløken og sjalottløken. Finriv ingefæren og hvitløken på et rivjern. Kutt løken og tomaten i terninger. 
  3. Saus: Varm opp en stor tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, ingefæren, garam masala-krydderet, tomatpuréen og ønsket mengde av chiliflakene i 3–4 minutter. Tilsett tomaten, 1½ dl vann, 1 ss hvitvinseddik og kokosmelken, og la det hele småkoke i 6–7 minutter.  
  4. Palak halloumi: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiskivene i 3–4 minutter på hver side, til de er gylne. Kutt deretter osten i mindre biter. Ta kjelen med sausen av varmen og ha i spinaten og halloumibitene. Smak til med salt og pepper.
  5. Gulrotraita: Skrell gulroten, riv den på et rivjern, og bland den med yoghurten i en serveringsskål. Smak til med salt.
  6. Grovhakk persillen. Topp palak halloumien med persillen og server retten med risen, gulrotraitaen og daddelchutneyen.