Fiskekaker med gulrotpuré, brokkoli og ertesmør

Fiskekaker med gulrotpuré, brokkoli og ertesmør

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
En barnevennlig rett med milde og kjente smaker, laget med en ny vri. Retten består av få råvarer, som gjør at den er enkel å lage i en travel hverdag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Poteter
350 g
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
400 g
Melk
½ dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Fiskekaker
480 g
(Fisk, Melk)
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Erter
125 g
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
988 kcal
Fett:
57 g
Karbohydrater:
69 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg fiskekakene i en ildfast form, og ha i ½ dl vann. Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek fiskekakene i ovnen i omtrent 15 minutter, til de er gjennomvarme.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien sammen med potetene de 4–5 siste minuttene, eller til den er mør. 
 Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok dem i omtrent 10 minutter, til de er møre. Hell av vannet, og kjør dem og ½ dl melk til en jevn puré med en stavmikser. Bland inn 1 ss smør, og smak til med salt og pepper.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. 
 Smelt kryddersmøret i en kjele, og tilsett ertene. La ertene trekke i smøret i 2 minutter. Tilsett 1 ss soyasaus rett før servering.
God middag!