Fiskekaker med gulrotpuré, brokkoli og ertesmør
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
En barnevennlig rett med milde og kjente smaker, laget med en ny vri. Retten består av få råvarer, som gjør at den er enkel å lage i en travel hverdag.
En barnevennlig rett med milde og kjente smaker, laget med en ny vri. Retten består av få råvarer, som gjør at den er enkel å lage i en travel hverdag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Poteter
350 g
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
400 g
Melk
½ dl
Smør
1 ss
Fiskekaker
480 g
Kryddersmør
1 pakke
Erter
125 g
Soyasaus
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 988 kcal
- Fett:
- 57 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg fiskekakene i en ildfast form, og ha i ½ dl vann. Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek fiskekakene i ovnen i omtrent 15 minutter, til de er gjennomvarme.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien sammen med potetene de 4–5 siste minuttene, eller til den er mør.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok dem i omtrent 10 minutter, til de er møre. Hell av vannet, og kjør dem og ½ dl melk til en jevn puré med en stavmikser. Bland inn 1 ss smør, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Smelt kryddersmøret i en kjele, og tilsett ertene. La ertene trekke i smøret i 2 minutter. Tilsett 1 ss soyasaus rett før servering.
God middag!