Glutenfri
Falafel med ovnsbakte søtpoteter, agurk- og tomatsalat og tzatziki
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ferdige smaksrike rødbetefalafeler med krydderstekte søtpoteter, sprø hjertesalat og mild tzatziki. Vegetar som passer både i ukedagene og i helgen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Rød paprika
1 stk
Red rub-krydder
½ pakke
Olje
1 ss
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Rødbetefalafeler
200 g
Sitron
½ stk
Tzatziki
150 g
Srirachasaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 508 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 66 g
- Protein:
- 17 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt paprikaen i mindre biter, ha den i salaten, og topp med litt olivenolje hvis du heller vil det. Du kan også pannesteke falafelene i 2–3 minutter på hver side for et sprørere resultat.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpoteten i staver. Rens og kutt paprikaen i fire (se tips). Fordel søtpoteten og paprikaen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og ønsket mengde av red rub-krydderet. Stek søtpoteten og paprikaen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skyll agurken og tomaten. Skyll og tørk salaten. Kutt agurken og tomaten i tynne skiver, og salaten i strimler. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle, og krydre med litt salt og pepper.
Stek falaflene på stekebrettet sammen med søtpotetene og paprikaen når det gjenstår 5–7 minutter av steketiden.
Kutt sitronen i båter. Server sitronbåtene, tzatzikien og srirachasausen til retten.
100 g Søtpotet: 75 g Salat: 150 g Tzatziki: 1 ss Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!