Pannestekt svinekam med ovnsbakte grønnsaker og brun saus
4.05 (229)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Gulrøtter
½ pakke
Kålrot i staver
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Brokkoli
½ stk
Svinekam i skiver
350 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Brun saus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du en skive brunost eller en skvett fløte, smak til sausen med det!
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Vask potetene og skrell gulrøttene. Del potetene i båter og gulrøttene i staver. Legg potetbåter, gulrotstaver og kålrotstaver i en ildfast form og ha på olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for en jevnere steking. Del brokkolien i buketter, og skrell og del stilken i staver. Bland brokkolien inn med resten av grønnsakene etter omtrent 10 minutter.
Krydre svinekammen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne, ha i olje og stek svineskivene på høy varme i 3–4 minutter på hver side. Ha dem deretter over på en tallerken.
Varm forsiktig opp sausen i en bredbunnet kjele. Når sausen er varm, ha svinekam og eventuell stekesjy over i sausen. La det stå på lav varme frem til grønnsakene er klare. Vend om underveis.
Server svinekam i brun saus med ovnsbakte grønnsaker.
God middag!