Pannestekt laks med kremet saus og agurksalat
Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- karripulver
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- sukker
- vann
Poteter
500 g
Agurk
1 stk
Salt
ts
Vann
2 dl
Eddik 7 %
4 ss
Sukker
ss
Pepper
ts
Blomkål
1 stk
Laksefilet
350 g
Salt
ts
Smør
1 ss
Crème fraîche
2-3 dl
Karripulver
1 ts
Soyasaus
2-4 ss
Sitronsaft
1/4 - 1/2 stk
Salt
ts
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For helt like skiver agurk kan du godt bruke en ostehøvel istedenfor kniv. Kutt resten av sitronen i båter og server ved siden av. Alternativt kan du steke ferdig laksen og lage/servere creme fraiche-sausen separat.
Sett over poteter til koking med en gang.
Vask og skjær agurk i tynne skiver (se tips). Legg skivene i en skål og dryss med litt salt. La agurk og salt trekke i omtrent 5 minutter.
Lag en lake av vann og eddik, og smak den til med sukker og pepper. Hell blandingen over agurken og la bollen stå på benken frem til servering.
Sett på en kjele med lettsaltet vann og kok blomkålbukettene i 4–5 minutter.
Varm opp en stor stekepanne og ha i smør. Krydre laksestykkene med salt og pepper.
Når det freser livlig i pannen, stek laksen i omtrent 1–2 minutter på hver side. Legg den over på en tallerken når den er ferdig stekt.
Tilsett crème fraîche, karri, soyasaus og sitron i pannen. Smak til med salt og pepper. Legg laksen tilbake i pannen og la den trekke ferdig i omtrent 5 minutter (se tips).
Server pannestekt laks med poteter, blomkål og agurksalat.
God middag!