Pannestekt torsk med potet- og sellerirotmos, ovnsbakt brokkoli og brunet kryddersmør
Glutenfri

Pannestekt torsk med potet- og sellerirotmos, ovnsbakt brokkoli og brunet kryddersmør

4.17 (115)
Under 30 min
7 Ingredienser
Hjemmelaget potet- og sellerimos med masse tekstur, saftig torsk rett fra pannen, krønsjy brokkoli og søt rødbete, toppet med smakfullt kryddersmør.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Melk
  • smør
  • pepper
  • salt
  • olje
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Poteter
350 g
Melk
1–2 dl
(Melk)
Smør
1–2 ss
(Melk)
Rødbete
1 stk
Brokkoli
1 stk
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Kryddersmør
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 538 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 43 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finrevet muskatnøtt er også godt i potet- og sellerirotmosen. Grønnsakene kan kokes i lettsaltet vann, i omtrent 4–5 minutter. Soyasaus og sitron- eller limesaft smaker også godt i kryddersmøret.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell sellerioten, og skyll potetene. Kutt selleriroten og potetene i terninger. Kok grønnsakene i 20–25 minutter, eller til de er møre. Sil av vannet, og la grønnsakene dampe av seg i kjelen. Mos selleriroten og potetene til en grov mos med en visp eller stapper. Bland inn 1–2 dl melk og 1–2 ss smør, og smak til med salt og pepper (se tips).
 Skrell og kutt rødbeten i båter. Del brokkolien i fire. Skrell brokkolistilken. Legg grønnsakene i en stor ildfast form, og vend inn litt olje, smør, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre.
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på den ene siden. Ha i kryddersmøret, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker. Stek fisken i 2–3 minutter til. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten. 
God middag!