Hjemmelagde gyoza - dumplings med salsicciadeig, reker, jasminris, rettichsalat og ponzusaus
Laktosefri

Hjemmelagde gyoza - dumplings med salsicciadeig, reker, jasminris, rettichsalat og ponzusaus

4.45 (203)
Under 50 min
13 Ingredienser
Gyoza er den japanske versjonen av dumplings, de skal både dampes og stekes. Disse fylles med både svin og reker, tradisjonelt og kjempegodt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Skalldyr
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
Jasminris
135 g
Ingefær
½–1 bit
Vårløk
1 pakke
Salsicciadeig
150 g
Reker
100 g
(Skalldyr)
Gyozapapir
½ pakke
(Soya, Hvete)
Vann
1–2 ss
Hjertesalat
1 stk
Rettich
1 stk
Gulrot
1 stk
Koriander
1 bunt
Ponzusaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Sweet chili-saus
½ pakke
Peanøtter
½–1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 811 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 115 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell ingefæren, og finriv den på et rivjern. Skyll og kutt vårløken i tynne ringer. Hakk rekene, eller kjør dem i en blender. Bland sammen vårløken, salsicciadeigen, rekene, ønsket mengde av ingefæren og 1–2 ss vann til en jevn farse i en bolle.
Fukt et kjøkkenhåndkle, og legg det på kjøkkenbenken. Sett fram en liten skål med vann. Fordel gyozapapirene utover håndkleet, åtte av gangen, og ha omtrent 1 ts av fyllet på den ene siden av papiret. Stryk vann langs kanten på papiret hele veien rundt, og brett den ene halvdelen over slik at gyozaen blir formet som en halvmåne, med flat bunn, som på bildet. Legg gyozaene på en tallerken, og legg et fuktig kjøkkenhåndle over, for å hindre at de tørker. Gjenta til alle arkene, og alt fyllet er brukt opp. 
 Skyll, og tørk salaten. Skrell rettichen og gulroten. Kutt salaten, rettichen og gulroten i tynne strimler med en skarp kniv, grønnsaksskreller eller mandolin. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland sammen grønnsakene og korianderen i en salatbolle, eller server dem hver for seg.
 Varm opp en stekepanne eller to til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gyozaene i omtrent 2 minutter, eller til de er gylne. Ha 1 dl vann i hver stekepanne, og damp gyozaene under lokk i omtrent 5–7 minutter. 
 Server ponzusausen, chilisausen og peanøttene til gyozaene.
God middag!